Караджов: ПП са виновни за вкарването на държавата в безпътица(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

„Колата се счупи в момента, в който ПП започна да се налага за почти всяко решение, което искаше да се вземе”, каза още той

Регионалният министър в оставка Гроздан Караджов заяви в студиото на „На фокус”, че вината за вкарването на държавата в безпътица е на „Продължаваме Промяната”.

„Вината за това я носят централната организация в тази коалиция – ПП. Ако си спомняте, договорите за коалиционното споразумение са три като всяка една от трите по-малки партии има договор с ПП. Те отговаряха за коалиционните отношения, сговора и за това как се реализират политиките, които на коалиционно ниво бяха написани на т.нар „преговори в мола”, коментира той.  

„Колата се счупи, в момента, в който ПП започна да се налага за почти всяко решение, което искаше да се вземе без да подхожда коалиционно и без да цени мнението на по-малкия партньор”, добави той.

„За някои решения разбирахме от медиите. Вие научавахте преди нас какво се е случило, без това да е обсъдено на Коалиционен съвет”, посочи Караджов.

Запитан дали намира някаква вина в „Има такъв народ”, той отговори: „Не, през цялото време се търсеше споразумение по всеки един от въпросите”.

Караджов беше категоричен, че в неговия ресор е имало „много тежки проблеми още от първия ден”. „Шоуто трябва да продължи, защото политиката трябва да продължи. Тя е това, което решава сериозните проблеми на хората”, каза той.

„Почти всяко решение и всяко плащане в моето министерство ставаше след като го съгласувам с Кирил Петков и Асен Василев. Това е факт. Има много свидетели как сме ходили с готовата документация да търсим съвместно решение. След това обаче те някак не искат да носят отговорност за тези общи решения. Излизат пред медиите и изсипват обвинения”, заяви още регионалният министър в оставка.

Според него след 30 септември държавата ще остане без пътно поддържане, което по думите му, било по вина на Кирил Петков.

Целия разговор гледайте във видеото.

нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *