Деница Сачева: Служебният кабинет да обяви търг за дългосрочен договор за газ – без руски и без посредници

България ПОЛИТИКА

Недържавническо е, ако следващото правителство се формира на базата на политическата математика“.

ГЕРБ решихме да призовем служебното правителство да обяви търг за дългосрочен договор за газ – без руски газ и без посредници. Диверсификацията в енергийната сфера няма алтернатива и задължително трябва да се случи“. 

Това съобщи пред БНР Деница Сачева от ГЕРБ.

По думите ѝ правителството само се свалило и разпаднало с взаимни обвинения в корупция и заради липсата на мнозинство в пленарната зала. 

„Надявам се, че ГЕРБ – СДС ще бъдем първа политическа сила… Евроатлантизмът е една от червените ни линии. Политиката трябва да се върне в рамките на своята нормалност по отношение на оста ляво – дясно. С партии като БСП или „Възраждане“ няма как да има съюз“. 

В предаването „Неделя 150“ тя заяви, че би било жалко и недържавническо, ако следващото правителство бъде формирано на базата на политическата математика, а не върху основите на конкретни принципи, ценности и ясна програма. 

„Това, което ще ни извади от кризите, е диалог между партиите, които имат сходство в своите ориентации и идеологии. Неотложните реформи – съдебната и борбата с корупцията, няма как да се случат без сериозен надпартиен консенсус за това как трябва да се извършват те„. /бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *