За 13-и път Американският университет в България (АУБ) ще бъде домакин на най-голямата математическа олимпиада за студенти в света

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

За 13-и път Американският университет в България (АУБ) ще бъде домакин на най-голямата математическа олимпиада за студенти в света. Тази година бележи 29-тото издание на надпреварата, което за първи път ще се проведе хибридно от 1-ви до 7-ми август, а официалното откриване е насрочено за 2-ри август (вторник) от 10:00 часа в театралната зала „Карл Джераси“ в студентски център „Америка за България“, университетски комплекс „Скаптопара“ на АУБ. Събитието се организира от University College London в сътрудничество с АУБ.

Тази година в математическата олимпиада за студенти ще се включат около 350 – 400 млади математици от цял свят, представители на над 180 университета от 65 страни, сред които САЩ, Франция, Германия, Китай, Бразилия, Индонезия, Гърция, Коста Рика и много други. На най-добре представилите се ще бъдат връчени повече от 100 награди. Част от тях са осигурени от генералния спонсор на олимпиадата Huawei, както и основните спонсори Jane Street, Maple Soft, Springer, Wolfram Research и Zulip.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *