Радостин Василев: Песимист съм към опитите за съставяне на кабинет, наложително е да отидем на избори

България ПОЛИТИКА

Да се намерят необходимите депутати, за да се състави правителство е по-скоро в сферата на фантастиката. Песимист съм по отноешние на търсене на хора, които да подкрепят правителство. Този месец беше напълно достатъчен хората да се дистанцират и да вземат решения за България. За мен е наложително да се отиде на изброи. Това заяви министърът на спорта в оставка Радостин Василев в предаването „Здравей, България“ по Нова телевизия. 

Той посочи, че след решението си да напусне „Има такъв народ“ не е разговарял с никой от представителите на партията. 

Не е добре да остане това управление. След последното действие на Слави Трифонов е видно. Не разчитам на подкрепа от тях повече, каза още той. 

Василев коментира и преговорите с БСП. 

БСП провежда колективни решения. Според мен ще си напарвят план как да действат. Ако нямат сериозна заявка за съставяне на правителство съм склонен да мисля, че няма и да направят предложение за премиер. БСП се опитаха да съвместят несъвместимото и да направят правителство. По време на консултациите не видях разминавания между БСП и Демократична България, между „Продължаваме промяната“ и БСП. Проблемите в коалицията се проявиха за преден път от „Има такъв народ“, отбеляза министърът в оставка. 

Отнсно изтеклия запис на „Демократична България“, Василев заяви, че не вижда нищо притеснително, с малки изключения. И допълни, че прави чест на Христо Иванов, че споделя на депутатите от партията какво се случва на преговорите, защото те не присъстват на тях. 

Притеснителното е, че г-н Тошко Йорданов приема КПКОНПИ като бухалка, която той да управлява и ако не я управлява, той няма да подкрепи правителство с мандата на БСП. Познавам г-н Йорданов и затова вярвам на Христо Иванов”, каза Василев.

Според него поведението на Тошко Йорданов и Ива Митева по време на консултациите като арогантно. И добави, че целта на Има такъв народ изобщо не са имали сериозни намерения за преговори за съставяне на правителство и са търсили повод да върнат ГЕРБ и ДПС във властта. 

По време на консултациите не коментирахме персонален състав на кабинета. Работихме по управленската програма. Не беше изненада, че номинацията за премиер отново ще бъде Асен Василев, но така и не се стигна до тази тема, посочи Радостин Василев

Според министъра на спорта в оставка определи вчерашният пост на лидерът на „Има такъв народ“ във Фейсбук като жалък. 

Не му отива. Явно има емоицонален пробелем. Аз не съм чул някой да казва, че г-н Трифонов е мафиот, всички говорят, че „Има такъв народ“ е мафията, уточни Василев. 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *