Зачестяват вандалските прояви в Благоевград! И до кога така?

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

Във вчерашния съботен ден Благоевград стана обект на две вандалски прояви. В следобедните часове на почивния ден, обновеният преди дни шадраван в Градска градина бе нарушен и замърсен. Вандалският акт най-вероятно е извършен от гости на сватба в хотел „Ален Мак“.

В момента се преглеждат камерите в района и в най-кратки срокове извършителите ще бъдат установени. Днес служители на ОП „Благоевград строй ремонт“ осъществиха спешен ремонт на съоръжението и дейността на фонтана вече е възстановена.

В късните часове вечерта в парк „Бачиново“ група младежи събориха стълб от уличната осветителна мрежа, в следствие на което осветителното тяло бе счупено.

Непосредствено след двете вандалски прояви и на двете засегнати места са пристигнали екипи от Звено „Инспекторат“ към Община Благоевград. В парк „Бачиново“ служителите са установили извършителите и е подаден сигнал в ОДМВР. На заловените на място вандали им е съставен акт като нанесените щети ще бъдат възстановени от извършителите.

Инспекторите, работещи към Общинското звено обаче са с ограничени правомощия по отношение на последващи действия след установяване на извършителите на подобни прояви.

В тази връзка от Общината призовава ръководителите на ОД МВР да разпоредят прилагането на по-активни и по-твърди мерки спрямо вандалските актове, които изглежда зачестяват в града ни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *