Нинова: Борисов се самопредлага, но никой не го иска

България ПОЛИТИКА

„Днес Бойко Борисов казал, че ако „Продължаваме Промяната“ били внесли правителство, все щял да намери трима депутати, които са му верни и да ни подкрепи, за да продължим да управляваме. Този човек не спря да се самопредлага, само и само да се върне във властта„, това заяви в свой коментар във фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова

„Помня как искаше да си подели властта с БСП през 2017 г. Отказахме. Сега си измисля удобен параван зад уж евроатлантически съюз с ПП. Отказаха му. Борисов така и не разбра, че никой не го иска“, допълни тя. 

„Това, което искаме, е да променим начина, по който той управляваше България. А заедно с него това няма как да стане“, посочи още лидерът на БСП в социалните мрежи. 

По-рано пред симпатизанти и съпартийци в Бургас Бойко Борисов заяви, че от ГЕРБ няколко пъти са помогнали на „Продължаваме Промяната”. 

„Най-тежкият въпрос за това правителство беше изборът на шеф на БНБ. Помогнахме. После Украйна – помогнахме. След това беше Северна Македония. Ние не само не ги атакувахме, а внесохме предложението. След това бяха аматьорски изгонените руски дипломати. Въпреки всичко, ние пак ги подкрепихме, за да може БСП да излязат чисти. Щяхме да ги подкрепим и за правителство. Все трима депутати щях да намеря”, коментира лидерът на ГЕРБ и потвърди още веднъж, че няма да вземат втория мандат, тъй като имат определени принципи./дарик

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *