Призивът на изпълнителния шеф на „Пирин“ В. Елезов за тв правата остана глас в пустиня, 3-ма го подкрепиха, 23-ма се снишиха

СПОРТ

Досегашният секретар на Професионалната футболна лига Атанас Караиванов беше избран за президент на организацията на професионалните клубове на общото събрание вчера. Мандатът на новия шеф е за срок от 5 г. Гласуване не се състоя, тъй като другият кандидат за поста Александър Тодоров си направи отвод. На форума присъстваха пратеници на 27 от всичките 31 професионални отбора. „Пирин“ беше изпроводил на сбирката изпълнителния директор Велислав Елезов. Свои хора не изпратиха „Ботев“ /Пловдив/, „Ботев“ /Враца/, „Берое“ и „Янтра“. През последните 10 г. ПФЛ се оглавяваше от бившия ректор на Колежа по туризъм в Благоевград Стефан Капралов.

В новоизбрания управителен съвет влизат 11 души, част от тях бяха и в досегашния ръководен екип. Сред новите са Даниел Боримиров /Левски/, Добрин Гьонов /ЦСКА 1948/, Михаил Статев /Черно море/ и Деян Куздов /Етър/, в управата са още новият шеф Атанас Караиванов, Венцеслав Стефанов /Славия/, Трифон Попов /ЦСКА/, Ангел Петричев /Лудогорец/, Асен Караславов /Ботев Пд/, Румен Панайотов /Монтана/ и Йордан Йорданов /Добруджа/. Имаше предложение от ЦСКА 1948 да бъде включен в УС и Румен Руйчев от „Локомотив“ (Пд), но след кратка суетня се оказа, че за него биха били 6 души при гласуването, което се проведе ан блок и човекът на смърфовете отпадна. Събранието на лигата беше уважено от вицепрезидентите на БФС Михаил Касабов и Емил Костадинов, от техническия директор Георги Иванов, както и от заместник изпълнителния директор и отговорник „Първенства и турнири“ Валентин Чакъров.

Флагманът на борбата за коригиране на приходите от телевизионни права в съответствие с 20.8-те процента инфлация В. Елезов призова за подкрепа колегите си, откликнаха обаче само трима – Кристиян Добрев /Септември/, Георги Иванов-Геша /Спартак/ и Райко Якимов /Левски/. Останалите 23-ма се снишиха. Делегатите не се трогнаха и от позивната на пиринския шеф, че е абсурдно Югозападът да няма свой представител в управата на ПФЛ.

Новият президент Атанас Караиванов разкри целите пред своето управление и заяви, че се надява БФС и ПФЛ да работят заедно. „За да направя тази промяна, аз буквално имам нужда от много сериозен диалог с БФС, защото навсякъде шапките са федерациите. Имам протегната ръка от там, надявам се тя да не е само сега, когато ме избраха, а и след това, защото по този начин ще мога да бъда полезен за клубовете. Искам да възстановя финансирането към лигата, защото е доста оскъдно.

Не може да се разчита само на членски внос, не искам да навлизам в детайли как мога да го направя, но дори в устава има начини как може това да се случи. Трябва да създам администрация, офисна централа и в БФС, защото няма как две такива организации да бъдат разделени и човек от даден клуб да иска да свърши работа и да трябва през 10 километра да ходи от едната централа до другата. Искам да възстановим и инициираме диалози с държавата. Тя трябва да обърне внимание на всички клубове, но моята грижа са професионалните. В тези времена без подкрепата на държавата и общините нещата няма да изглеждат добре“, заяви Караиванов./struma.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *