Депутатите изслушват Кирил Петков и Александър Николов за доставките на природен газ

България ПОЛИТИКА

Депутатите ще изслушат премиера в оставка Кирил Петков и министъра на енергетиката Александър Николов относно доставките и цената на природния газ.

Изслушването е първа точка в дневния ред на пленарното заседание.

Изслушването е по предложение на Делян Добрев от ПГ на ГЕРБ-СДС, който във вторник заяви, че няма информация за танкерите за оставка на втечнен газ. Според Добрев един танкер е достатъчен за около месец, а може би и по-малко и изрази сериозни опасения, че няма никаква сигурност за доставките.

Депутатите ще разгледат окончателно и промени в Закона за висшето образование, които предвиждат осъществяването на съвместно обучение на студенти от две или повече български висши училища. Поправките предвиждат още възможността за подготовка на докторанти във финансирани научно-изследователски проекти.

В седмичната програма е предвиден проект на решение за избор на председател на парламента, внесен от ГЕРБ, и приемане на процедурни правила за избор на председател на антикорупционната комисия.

От ПП предлагат Бойко Рашков да оглави комисията. От „Възраждане“ обявиха, че Кирил Петков ги е търсил, за да уговори подкрепата им за Рашков и е обещал, че ако я получи, ПП ще подкрепи кандидата на „Възраждане“ Бойко Атанасов за заместник на Рашков. Петков е получил отказ от Костадин Костадинов./бнр, сн: архив БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *