Премиера на комичната опера „Дон Паскуале“днес в Голямата зала на Камерна опера Благоевград

КУЛТУРА и ТРАДИЦИИ ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

Днес от 19:00 часа, в залата на Камерна опера – Благоевград е дългоочакваната премиера на една от най-популярните комедийни опери – „Дон Паскуале“ на Гаетано Доницети в прочит на Камерна опера Благоевград/Blagoevgrad Chamber Opera.

Много критици определят „Дон Паскуале“ като една от последните майсторски опери в стила и традицията на “комедия дел арте”. Представена пред публика за първи път на 3 януари 1843г. в „Зала Вентадур“ в Париж, “Дон Паскуале” е опера с безброй интерпретации и представления по цял свят, запазила популярността и актуалността си и днес.

Режисьорът Станислав Кимчев и солистите на Камерна опера Благоевград – Пламен Кумпиков (Дон Паскуале) Теодора Петрова (Норина), Венера Мелеки (Норина) Георги Димитров (Малатеста) Юрий Николов (Ернесто) ще представят как би изглеждала “Дон Паскуале” в епохата на 20-те години на миналия век, времето на “Великият Гетсби” и “Панаир на Суетата”. Представлението е на оригиналния итаилански език със субтитри на български език.

Оркестърът на Камерна опера Благоевград с концертмайстор Стоил Богданов е под диригентството на Маестро Красимир Топалов.

Премиерното представление на „Дон Паскуале“ на Камерна опера – Благоевград е днес от 19:00ч., а на 16 юли трупата има покана да го играе в град Банско.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *