Шестима души са задържани във връзка с убийството на млада жена по пътя Хвостяне – Дъбница(видео)

РЕГИОН ТОП НОВИНИ

Шестима души са задържани във връзка с извършеното убийство на млада жена по пътя Хвостяне – Дъбница, съобщи на брифинг говорителят на Окръжна прокуратура – Благоевград прокурор Георги Мадолев. Тежкото престъпление е извършено около 20.00 часа. Жертвата е момиче, родено през 2004 година. Живеело е в село Гърмен. Самоличността ѝ е установена.

„В хода на разследването е установено, че същата е била на мястото с две лица, които са установени като спътници. Знае се, че момичето е било прегазено. Установен е автомобилът, водачът, както и неговите спътници. Води се разследване, за да се установи какви са причините момичето по това време да е на това място и защо е била на пътното платно и е била прегазена. Извършена е аутопсия, като се очаква резултатите от нея да дадат повече яснотата по отношение на механизма, при който е причинената смъртта“, каза още прокурор Мадолев.

Той уточни, че жертвата е пътувала в едната кола, но по някаква причина е напуснала автомобила. Сега се установяват причините, поради които го е направила, къде е била на пътното платно и в какво положение е било тялото, когато е била прегазена. Изясняват се и се разследват всички версии, посочи говорителят на Окръжна прокуратура – Благоевград.

„Другият автомобил, в който е имало четирима души, е прегазил момичето. Сега се установява какви са причините и дали е била жива, когато са я прегазили. Няма връзка между пътуващите в двата автомобила. Към момента не е установено дали са се познавали“, прибави прокурор Мадолев.

По отношение връзката на убитото момиче и лицата, с които е пътувала в автомобила, говорителят на прокуратурата заяви, че това, което е установено към момента, е че са били в приятелски отношения.

Общо шестима са задържани, от тях две лица са били в автомобила, в който е било момичето и четирима в автомобила, с който е била прегазена. Установено е, че лицето, което е прегазило пострадала, е употребил наркотични вещества.

„Нямам информация дали са карали бързо, но участъка там е прав и дава възможност за развиването на по-висока скорост. Ситуацията се е развила около 20.00 часа през вчерашния ден. Сигналът е подаден много скоро след случилото се. Подаден е от трето лице“, коментира говорителят на Окръжна прокуратора прокурор Георги Мадолев.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *