Пирин привлече двама нови футболисти

СПОРТ

Пирин подписа договори с офанзивните футболисти Калоян Тодоров и Китан Василев. Двамата изкараха подготвителния период и взеха участие във всички приятелски срещи на представителния отбор до момента.

Офанзивният халф Калоян Тодоров е на 23 години и е роден във Варна. За последно игра в отбора на Спортист (Своге). Юноша е на Черно море, носил е екипите още на Лудогорец и Чавдар (Етрополе).

„Щастлив съм, че имам възможност да играя в отбор като Пирин. Благодаря на ръководството за доверието, което демонстрира към мен. Сега задачата пред мен е да оправдая това доверие и да направя силни мачове за отбора“, заяви Тодоров.

Роденият в Благоевград Китан Василев е юноша на Пирин. Идва от отбора на Хебър (Пазарджик), чийто екип носеше през миналия сезон. Китан играе като крило, а кариерата му до момента включва отборите на Славия, Витоша (Бистрица), Царско село, Локомотив (София) и Септември (Симитли).

„Завръщам се в Пирин, където започнах като юноша. Това е важен момент за мен и съм много доволен, че ще имам възможност да нося фланелката на отбора в Първа лига“, каза Китан Василев.

Двамата бяха представени от изпълнителния директор на клуба Велислав Елезов, който заяви:

„С привличавнето на тази футболисти продължаваме линията, свързана с налагането на млади играчи. Ще им даден шанс да играят за Пирин, защото имат качества, но и защото заслужиха това с упоритата си работа по време на подготвителния период“, каза Елезов./fcpirin.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *