Радослав Тасков: Общият устройствен план на Благоевград е не само морално остарял, но още от приемането му имаше „бели петна“

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Общият устройствен план на Благоевград е не само морално остарял, но още с приемането му имаше „бели петна“, особено в прилежащите към селата места, където все още има производствени мощи и къщи, които все още не са отразени. Такъв коментар направи председателят на Общински съвет Благоевград Радослав Тасков по време на днешната редовна сесия на местния парламент.

Повод за неговото изказване станаха няколко точки в дневния ред, които касаят промени в Общия устройствен план, както и изказване от кмета на Благоевград Илко Стоянов, разпратено до медиите през вчерашния ден, в което градоначалникът акцентира, че частичните изменения на Общия устройствен план разпокъсват общината на парчета и унищожават всякакви идеи за бъдещо градоустройство.

„Вчера прочетох в изявление, че частичните изменения разкъсвали общината, но смятам че не трябва всички изменения да се гледат под общ знаменател. Вярно е, че има зони в града, които са в рамките на Благоевград и всички такива изменения водят до промени на общата картинка“, отбеляза той.

По думите на Радослав Тасков през последните няколко месеца за втори път в Общински съвет се говори за Общия устройствен план. „Практиката, която беше до момента и която посочихме като неправилна е, че общинска администрация пуска преписки за производствена зона, но реално се появяват къщи“, уточни той. Тасков даде и пример със землището на село Дъбрава.

„Кардиналното решаване на въпроса и обособяването на зони може да доведе до решаване на всички проблеми с Общия устройствен план“, посочи председателят на местния парламент.

Той отправи апел към общинските съветници и общинска администрация – всяко едно искане за промяна в Общия устройствен план да се разглежда детайлно и поотделно, а не да се поставят под общ знаменател, защото иначе има огромен риск да се попречи на обществения интерес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *