Улица „Св. Иван Рилски“ в Благоевград ще бъде временно затворена, ще се полага фрезован асфалт. Призовават се водачите да преместят паркираните автомобили

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

От утре, с начален час 08:30, в Благоевград ще започнат дейности по полагане на фрезован асфалт по ул. „Св. Иван Рилски“. Ремонтните работи ще се извършват по цялото продължение на улицата, поради което същата ще бъде затворена за движение.

Водачите следва да преместят паркираните автомобили, за да не бъдат възпрепятствани предвидените дейности. В противен случай колите ще бъдат репатрирани и ще се извозват на наказателния паркинг при Старата автогара.

“Полагането на фрезован асфалт е едно временно, но необходимо решение. Проблемът е, че канализационната мрежа на място е много стара и в момента се изготвя проект за подмяната й. Това означава, че ако сега асфалтираме улицата, много скоро ще се наложи отново тя да бъде разкопана. Именно затова предприемаме тези моментни действия, с които ще решим създалото се неудобство за шофьори и пешеходци“, коментира кметът на Благоевград Илко Стоянов.

Той поясни, че след подмяна на канализационната мрежа на място улицата ще бъде асфалтирана изцяло.

Към този момент пътната настилка по ул. „Св, Иван Рилски“ е нарушена, поради извършен частичен ремонт на водопровод миналата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *