НС не успя да събере кворум от първия път(ВИДЕО)

ТОП НОВИНИ

Народното събрание не успя да събере кворум от първия път на заседанието в сряда. По програма то трябваше да започне в 9.00 ч. и на него трябва да се избере нов председател на парламента. Временно изпълняващият длъжността председател Мирослав Иванов опита да събере кворум, но не успя и даде 15 минути почивка. Причината – депутатите от ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане” не се регистрираха.

По време на паузата лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов заяви, че депутатите от партията няма да влязат в зала. Те настояват първо да се гласува вотът на недоверие към кабинета „Петков“. По процедура това трябва да се случи към 19.10 ч. – точно 24 часа след края на дебатите във вторник.

„Управляващата опозиция бойкотира заседанието на НС. Миналата седмица настояваха да бъде избран нов председател на парламента, а днес са против тази точка, защото това щяло да доведе до обществено напрежение. Не изключвам днес да не се проведе изобщо заседание на парламента”. Това каза съпредседателят на „Демократична България“ Атанас Атанасов в кулоарите на НС./нова бг, сн: архив-БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *