Петков: Радев доста се е объркал за „пазаруването на депутати“(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

Той заяви, че е готов да се откаже от премиерския пост

„Румен Радев доста се е объркал за „пазаруването на депутати“. Това каза пред журналисти премиерът Кирил Петков.

„Преди една година, когато задкулисието през Прокуратурата влезе в президентската институция, площадът се напълни и хората го подкрепиха. Вчера същите тези хора подкрепиха нашето желание да изчистим задкулисието от управляващата коалиция. Ако иска да върне това, което същите тези хора му дадоха едно време, Румен Радев трябва да застане с тях и да подкрепи нашата борба, защото тя е същата. Сега е третият етап, в който изчистваме задкулисните връзки на един от нашите коалиционни партньори”, обясни Петков.

Радев: С калните си борби депутатите дискредитират цялата политическа система

Примерът коментира и дали „Продължаваме Промяната” ще водят преговори с други партии при евентуално падане на кабинета.

„Приветствам Кирил Симеонов. Той каза „Аз умрях от срам, когато натиснах бутона заедно с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане” срещу това, което бяхме обещали по време на кампанията“. Надявам се, че смелостта на още 6 души ще дойде в следващите дни. Ако не дойде, ние ще влезем в преговори, когато мандатът бъде даден на ИТН, ако загубим вота. Ще влезем в преговори с всички, които искат да подкрепят независимо от задкулисието управление. Няма да говорим с Борисов, ръководството на ДПС, Костадин Костадинов , Слави Трифонов и Тошко Йорданов““, поясни министър-председателят.

На въпрос би ли оставил премиерския пост, Петков заяви:

„Много зависи. Ако имаме независими депутати и предложението е за свестен човек, нямам никакъв проблем да бъда част от отбора, който се бори. Титлата „премиер” я върша като задължение. Не е нещо, което вярвам, че някой го притежава. Ако обаче идеята е да предадем България на коалиция между „Възраждане”, ДПС, ИТН и ГЕРБ, ще се боря до последния момент. Обещах на България, че ще дам всичко от себе си тази държава да бъде нормална”.

Петков коментира и вчерашния протест в подкрепа на отстранения Никола Минчев.

„Това, което видях, наистина ми напълни душата. Видях едно море от хора, които казаха „С вас сме. Не се предавайте”. Очаквам голяма подкрепа в понеделник, вторник. Има много хора в България, които се ужасиха от комбинацията между ДПС, „Възраждане”, ГЕРБ и ръководството на ИТН”, поясни министър-председателят на България./нова тв, сн: архив БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.