Изграждат летище край Банско

БАНСКО РЕГИОН

Има заявен интерес за строителство на летище между Банско и село Баня. Става въпрос за малко летище, на което ще могат да се реализират граждански полети с малки самолети. В община Банско е внесено мотивирано предложение за изграждане на летището.

В инвестиционното предложение компанията посочва, че за целта – обособяване на летищна зона желае да наеме 300 декара терен общинска собственост. Според проектната документация фирмата информира, че ако бъдат приети условията на заседание на Общинския съвет, то до края на идната година може да бъдат осъществени кацания с малък самолет.


Това ще ни нареди до зимните курорти със световно значение, които имат свое летище. Това ни дава и надежда да посрещаме високоплатежни туристи“ коментира Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско. Темата бе обсъждана на провелата се в Банско XXI Годишна среща на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции. Домакините представиха своите възможности за туризъм, както и амбициите на дестинацията за развитие на туризма през следващите години./бнр

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *