Петков: Отивам до Баку, за да потвърдим количествата азерски газ

България ПОЛИТИКА

Премиерът Кирил Петков заяви, че тази седмица ще пътува до Баку, Азербайджан, за да потвърди количествата азерски газ, които да бъдат доставени в страната. Пред журналисти във Велико Търново, където е на посещение, Петков посочи, че очаква още през юли да заработи интерконектора с Гърция, по който да потече азерски газ в размер от 1 млрд. кубични метра годишно. 

„Опитваме да направим микса между втечнен газ и азерски газ, така че средната цена на доставка да бъде по-добра от тази на „Газпром“, за да сме сигурни, че българската икономика стои конкурентоспособна и е диверсифицирана“, коментира министър-председателят. 

По повод на политическа ситуация в страната премиерът обяви, че очаква правителството да продължи да работи стабилно, въпреки напускането на коалицията от страна на „Има такъв народ“. Според Петков ръководството на „Има такъв народ“ е предприемало действия, от които е изглеждало, че не желае приемането на промени в закона за антикорупционната комисия (КПКОНПИ). 

„Идеите, които идваха от ръководството на „Има такъв народ“ изглеждаха, че все едно искат да го блокират, вместо да го направят по-ефективен“, посочи още той. 

По казуса с автомагистрала „Хемус“ и разследването по случая, Петков посочи, че прокуратурата не си върши работа, а от „Продължаваме Промяната“ отдавна искат оставката на главния прокурор Иван Гешев. /новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *