27 хиляди мълнии са паднали за денонощие в Гърция

ЛЮБОПИТНО

Сериозни проблеми предизвика лошото време в Гърция, съобщават гръцките медии. От вчера през страната преминава атмосферният фронт „Генезис“ със силни ветрове, градушки и проливни дъждове. Най-засегнати са някои райони в Централна и Северна Гърция, както и острови в централната част на Егейско море.

В северните части на страната ситуацията е усложнена. Местните власти в района на Серес са в готовност да реагират при евентуално преливане на река Струма, посочва електронното издание на гръцкия в. „Прото тема“.

Проливните дъждове са нанесли щети в град Ксанти. За последните 24 часа пожарната служба е получила 224 повиквания, съобщава в.“Катимерини“. Сигналите са били за евакуация на хора, паднали дървета и наводняване на помещения.

Системата за регистриране на светкавици „Зевс“ към Националната обсерватория в Атина е засякла над 27 хиляди светкавици през вчерашния ден. Повечето от тях са паднали в района на област Тракия, полуостров Халкидики, островната група Споради, полуостров Пелопонес и Йонийско море, посочва още „Прото тема“.

Днес се очаква атмосферният фронт да достигне южните части на страната. /Нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.