Слави Трифонов: Изтеглям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

Това е поредният повод, който безапелационно показва, че нито министър-председателят, нито министърът на финансите се справят. Тази колаиция не работи, даже е агония. 

Това заяви в свое обръщение лидерът на „Има такъв народ“ (ИТН) Слави Трифонов по повод напускането на министрите от ИТН на днешното заседание на Министерски съвет. 

„Причините, поради които нямаме място в тази коалиция и министрите ни днес напуснаха, са две – Македония и това, че няма пари в държавата. Министър-председателят си води своя външна политика. Неговият външен министър е Весела Чернева. По този начин Кирил Петков нарушава грубо и безцеремонно подписаното коалиционно споразумение. Македония е важна част от българската история. Неговото желание да премахне ветото е национално предателство“, добави той. 

„Откакто Асен Василев е министър на финансите летят едни милиарди. Това се прави в момент, когато всеки един лев ни е ценен. Източиха се милиарди от държавата. Къде е борбата с мръсните пари? Къде са онези 8 млрд., които се крадяха от предишното управление? Инфлацията расте и хората обедняват, а министърът иска да изтегли нов дълг от 10 млрд., който ще го плащаме ние и нашите деца. Не стига, че предават националните интереси, но и водят страната към фалит“, каза още Трифонов. 

„Депутатите от ИТН ще подкрепят актуализацията на бюджета в частта за социалните мерки и помощта за хората и бизнеса, но няма да подкрепят останлите части. Ние не искаме власт. Аз не съм тук заради тая власт. Аз съм тук заради това да се свърши работа и морала. Аз доброволно излизам от управлението. Ако целта беше облаги и власт, щях да си седя спокойно в правителството. От днес изтегклям министрите на ИТН и слагам край на тази коалиция и тази агония“, категоричен бе Слави Трифонов./novini.bg, сн: архив БНТ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.