Гаф: Министърът на транспорта пътувал с влак до Етрополе, където никога не е имало жп линия

България ДРУГИ ЛЮБОПИТНО

Жителите на града все пак го поканиха да ги посети, тъй като има редици проблеми за решаване, като например бъдещият ремонт на Златишкия проход

Министърът на транспорта Николай Събев сътвори чутовен гаф в ефир, след като по време на интервю заяви, че е пътувал с влак до Етрополе. Истината е, че в малкия град, намиращ се на около 80 км от София, няма и никога не е имало нито жп линия, нито жп гара. 

Градът, чието население по последно преброяване е около 11 000 човека, е предпочитан заради спокойствието и чистия въздух. До там обаче обикновено се стига с автомобил, тъй като дори на официалната карта на БДЖ се вижда, че влакова линия към него няма. По думите на министър Събев обаче, той е стигнал до там именно с железопътен превоз. Как, остава неясно.

Проверка установи, че Събев действително е пътувал с влак, но не от София до Етрополе, а до Елин Пелин. Най-вероятно е министърът да е объркал имената на двете населени места, но това не попречи на хилядите жители на Етрополе все пак да го поканят на среща, защото там има много проблеми от неговата компетенция за решение.

Така например състоянието на пътя Етрополе-Златица, който е връзката между Северна и Южна България, е в окаяно състояние от години, а Златишкият проход е затворен от десетилетия, защото е покрит не с асфалт, а с чакъл./flagman,bg
 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *