Русия предлага на украинските военни в Мариупол да се предадат

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СВЯТ

Русия предлага на украинските военни, които се бият в Мариупол, да се предадат, като в замяна на това, гарантира живота им.

Руското министерство на отбраната обяви, че между 6 и 13 часа българско време ще бъде отворен коридор, който ще позволи на военните да предадат оръжието си. Според последните данни около 2500 украинци защитават завода „Азов-Стал“. Киев е в постоянен контакт с тях. Москва обаче твърди, че те са готови да се предадат, но ги заплашват.

Русия предупреди, че от утре планира да ограничи достъпа до Мариупол. Елиминирането на последните украински военни, притиснати в обсадения пристанищен град без храна и вода, ще сложи край на преговорите с Москва, заяви президентът Володимир Зеленски в интервю за местни медии.

„Ситуацията в Мариупол остава изключително тежка. Нечовешка. Това направи Руската федерация – нарочно! И умишлено продължава да унищожава градове. Русия нарочно се опитва да унищожи всички, които са там в Мариупол. Има два начина да се повлияе върху това – или партньорите ще дадат на Украйна цялото необходимо тежко въоръжение – и без да преувеличавам – сега. За да можем да намалим натиска на окупаторите върху Мариупол и да вдигнем обсадата. Или – да има пътна карта за преговори, в която ролята на партньорите ни също трябва да е решаваща“, заяви Володимир Зеленски, президент на Украйна./БНТ, сн: стопкадър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *