Община Благоевград и „Пазари“ ЕООД дават възможност за предлагане на продукция на открития пазар шест дни в седмицата

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД

❗В подкрепа на производители и търговци, Община Благоевград и „Пазари“ ЕООД дават възможност за предлагане на продукция на открития пазар шест дни в седмицата

👉Търговци и производители могат да предлагат своята продукция всяка седмица от понеделник до събота на открития пазар в Благоевград.
🍎От една страна целта е да бъде оказана подкрепа на продавачите, а от друга да се разширят възможностите за достъп до пресни, здравословни и местни продукти.

ℹ️За да бъде наета търговска маса, е достатъчно желаещите да заявят намерението си и да заплатят утвърдената такса в офиса на „Пазари“ ЕООД, който се помещава на втория етаж на Кооперативния пазар.

❗Община Благоевград ще прекрати издаването на разрешителни за сезонно разполагане на продукция извън зоната на пазарите. Администрацията призовава търговци и производители да ползват определените за продажба места в района на пазара и да не разполагат предлаганите от тях продукти на необозначени места в Централна градска част.

✅️ В тази връзка, с цел недопускане на нелоялна конкуренция, служители от звено „Инспекторат“ ще извършват регулярни проверки.

ℹ️Към момента закритият пазар в Благоевград разполага със 100 преместваеми маси, като при необходимост, дружеството има готовност да предостави и допълнителни съоръжения.

*Снимка: Община Благоевград, архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *