Ново нападение! Огромно куче нахапа дете пред Съдебната палата в Благоевград

ТОП НОВИНИ

Ново нападение над дете в Благоевград. Огромно черно-бяло куче нападна и нахапа дете пред съдебната палата в областния град. Момченцето не е от града.

Спешно е транспортирано с линейка до Спешен център, където раната на ръката му е обработена. Инцидентът се разиграл пред очите на множество свидетели ,чийто крясъци стреснали работещите в съда и околните магазани. Това е поредното нападение на куче над дете .

Само преди дни съобщихме, че бездомно куче е напднало и ухапало четвъртокласник в Шесто основно училище. Детето бе оставено на домашно лечение. А точно на същото място пред съда бе ухапан актьора Иван Тодоров. Последва отговор и някой бе хвърлил отрова, която отрови гълъбите в района и няколко кучета .  

За съжаление ставаме свидетили на множество подобни случаи. Бездомните кучета в областния град вече се превръщат в заплаха за живота и здравето на хората. Войната между хората и четириногите се вихри с пълна сила.
Припомняме, че ежедневно на горещия телефон в общината има позвънявания за нападнати хора в различни части на града. Кметът и потърпевши от кучешки нападения проведоха среща миналата седмица и се взе решение да се осъществява контрол върху храненето на бездомните кучета, т.е да се въведе ред в изхранването им, като тези ,които ги хранят попълват декларация ,че се грижат за бездомно куче.

Вижда се ,че ситуацията излиза извън контрол и вече жертва на набезите са деца ,които са крайно безпомощни. Добре ,че днешната случка се е разиграла пред свидетели, които са прогонили кучето, голямо колкото детска количка ,разказаха свидетели. Предстои среща на общинската управа със защитнищите на животните ,от която се надяваме да произтече нещо реално ,като мерки  и решения. /struma.com, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *