Приключи разследването срещу Георги Семерджиев за катастрофата на „Черни връх“

ТОП НОВИНИ

Георги Семерджиев и адвоката му са се запознали с материалите по разследването за катастрофата на столичния бул. „Черни връх“, при която загинаха две млади жени. 

На обвиняемия Семерджиев са предявени всички материали и доказателства по досъдебното производство. Повдигнати са му четири обвинения – за катастрофата и смъртта на двете млади жени, за шофиране след употреба на наркотици, за използване на фалшива шофьорска книжка и за притежание на наркотици. 

Амфетамин беше намерен в подлакътника между предните седалки на мощния джип, с който Семерджиев катастрофира. Според събраните доказателства в момента на катастрофата Семерджиев е управлявал автомобила със 166 км/ч при разрешени в този участък 50 км/ч. 

От видеозаписите в района на кръстовището, където стана катастрофата се доказва, че Семерджиев е преминал на червен светофар и е ударил първо таксито, а след това джипът се е разцепил на две и е блъснал двете млади жени на тротоара. От Националното следствие, което води разследването ще предадат делото на наблюдаващите прокурори, които да изготвят и внесат в Софийския градски съд обвинителния акт срещу Георги Семерджиев./ бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *