Радев: Партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби истинските проблеми(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

Очаквам фокусът да се върне върху важните теми, каза още президентът

Имам чувството, че партиите се надпреварват коя по-бързо ще загърби истинските проблеми на българите. Така президентът Румен Радев коментира идеята за това украинският му колега Володимир Зеленски да направи обръщение при отриването на 48-ото Народно събрание.

Радев заяви още, че очаква „час по-скоро” фокусът на обществения и политически живот у нас да се върне върху реалните проблеми на страната и хората.

ГЕРБ предлага Зеленски да направи обръщение на първото заседание на парламента

Държавният глава подчерта още, че на изборите преди две седмици гласоподавателите не са дали категорична подкрепа за нито една партия и затова трябва да има диалог. Пътищата напред били два: съставяне на правителство „с много компромиси” или поредни предсрочни избори.

Радев коментира и решението на партиите от новия парламент посланиците на Русия и Беларус да не бъдат канени на първото заседание.

„Унизително е политическият процес в България да бъде подчинен на дилемата дали някой посланик да присъства, или да отсъства от пленарната зала”, категоричен бе президентът.

Без Митрофанова и посланика на Беларус на първото заседание на парламента

По темата за замесването на България в случая с взрива на Кримския мост, Радев заяви: „Искам да поздравя службите и кабинета за бързия и категоричен отговор. България е суверенна държава и нашите институции трябва да пресичат решително всякакви опити името на страната ни да бъде свързвано с терористична дейност”./нова тв, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *