ГЕРБ ще бойкотира кворума, докато не се гласува кабинета „Василев“

България ПОЛИТИКА

ГЕРБ ще бойкотира кворума в НС, докато не се гласува кабинета „Василев“. За пореден път от опозицията изтъкнаха, че ще гласуват против правителство на „Продължаваме промяната“.

Ние искахме да чуем каква ще е цената на газа, дали и кога ще има доставки – председателят закри против правилата въпросното изслушване. Вие няма да разберете нищо от отговорите на премиера и министъра на енергетиката. Това ли е целта на това управление – да скрие поредния си провал?, попита председателят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

Когато избираха състав на КЕВР – помните ли, че казваха, че ситуацията ще е друга, цената ще е по-ниска. Помните ли Лена Бориславова, която обикаляше всичките телевизии, че цената на газа ще е 4 пъти по-ниска. Сега не можем да разберем. Цената ще е 32% по-нагоре, а газ няма. Нашето общество ще трябва да плати цена и на тези 32% и на цялата некадърност на тези аматьори. Ние не намираме за нужно да стоим в зала на това Народно събрание. Нула работа на парламента. Днес е същото – 1 час дебат дали да бъде закрито заседание. Няма смисъл да бъдем в зала и да правим кворум на това провалено управление, допълни Атанасова.

Не може да бъде секретна цената на газа и доставките. Те искат да засекретят това, че от Булгаргаз заявиха, че до края на годината няма газ. Председателят се опита да прикрие поредната лъжа на премиера. Така ни диверсифицираха, че оставиха България без газ, каза Теменужка Петкова- ГЕРБ.

Засекретиха бомбата пред следващия служебен кабинет. Той ще е в ситуация – да се въведе ограничителен режим на газа. Пред следващия кабинет през зимата е заложена ядрена бойна глава. Цената за юли месец е 186 лева и стотинки. Това е рекордна цена за България. Бомба за служебния кабинет и ядрена бойна глава за следващия редовен кабинет, каза Делян Добрев- ГЕРБ.

Ние ще бъдем в пленарна зала и ще гласуваме против кабинета „Василев“, подчерта Атанасова.

Този ли срещу когото има 1-2-3 проверки в КПКОНПИ, ще се бори с корупцията – заяви тя в отговор за кандидатурата на Бойко Рашков за председател на комисията./бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *