Ексклузивно! Цветозар Балабанов напуска ОбС! Изнудван и заплашван ли е бил общинският съветник?

ТОП НОВИНИ

Общинският съветник Цветозар Балабанов изненадващо днес подаде оставка чрез председателя на Общински съвет Радослав Тасков до председателя на Общинска избирателна комисия – Благоевград адв. Мартин Бусаров. В оставката си известният зъболекар не посочва причините за това изненадващо решение.

Припомняме,че д-р Балабанов е и председател на Комисията по здравеопазване в местния парламент. Според отлично информиран източник, Балабанов е взел това решение непосредствено преди последната сесия на Общински съвет Благоевград, на която се гласува скандалното предложение за поемане на огромен дълг от страна на общината. Балабанов е признал пред свои близки, че е против това предложение, но е подложен на натиск и заплахи от страна на бившия председател на местния парламент и бивш общински съветник Андон Тодоров.

Няколко седмици преди гласуването Тодоров, буквално, ден и нощ е звънял на съветниците от негова партия със заплахи да внимават в картинката как гласуват. Дончо стигнал дотам да заплашва и други парламентаристи, че ако не подкрепят кредита „Илия Илиев и 4власт ще започнат да ги плюят“.

Всеизвестен факт в града е, че Дончо използва похвата на омаскаряване, тиражиране на лъжи и рекет чрез фалшиви сайтове, профили и страници във Фейсбук. Илия Илиев и страницата 4vlast е актуалният изпълнител на „мокрите поръчки на Дончо“. Всъщност, за проблема с нерегламентирания натиск към съветници, призна в речта си пред Общински съвет и председателят на Общински съвет Радослав Тасков.

Потърсихме го за коментар, относно подадената оставка, а той заяви следното:

„Действително Цветозар Балабанов подаде оставка днес. Не посочва причини. Оставката е препратена до председателя на ОИК Мартин Бусаров“, каза той.

Помолен да коментира напускането на Балабанов, председателят Тасков каза:

„Жалко и недопустимо е това, което се случва. Аз предупредих още на сесията за външно влияние върху колеги съветници. Смятам, че това е практика , която не трябва да продължава и веднага трябва да се самосезират компетентните органи. Никой няма право да оказва натиск и да отправя заплахи към легитимно избрани общински съветници. Въпреки всичко, действията на Цветозар са достойни за уважение. Много по – добре е човек да напусне, отколкото да прави компромиси със съвестта и принципите си.“

Припомняме, че Цветозар Балабанов не е първия съветник, който е поискал предсрочно прекратяване на мандата си. В миналия мандат също от неговата група напусна съветник неиздържал на натиска и заплахите.

Новинарска агенция Е-79 ще продължи да ви информира за скандала! Очаквайте и други скандални разкрития за схемите на Андон Тодоров – Дончо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *