Извозването на бежанците: Само петима от 250 пожелаха да тръгнат от Варна

България ВОЙНАТА В УКРАЙНА

„Тече организация по извозване на бежанците от Варна. Въз влака обаче има между 5 и 10 души, които пожелаха да бъдат извозени“. Това заяви областният управител на Варна Благомир Коцев. 

„Идеята беше да извозим около 200-250 души от няколко хотела. Много от тях в последния момент решиха, че ще си търсят собствен начин на настаняване по градовете или да тръгнат към Украйна.  Имахме стройна организация. Бяхме подготвили четири вагона допълнително към влака Варна – София, но в момента ги разкачаме“, посочи той. 

По думите му хората е трябвало да стигнат до Горна Оряховица с влак, след което да се качат на автобуси до Рибарица. „Първият хотел, в който отидохме да изведем хората, беше хотел „Берлин” в „Златни пясъци”. Те обаче решиха да останат още един ден. Хотелът е готов да ги остави – знаете, програмата е до 31 май”.

Бежанците са знаели от два дни в колко часа да бъдат пред хотела и къде отиват. „Имаше точен график, по който да бъдат разпределени хората. Държавните бази във Варна са  запазени за хора в най-голяма нужда – възрастни хора, инвалиди, за да няма нужда да бъдат транспортирани”, подчерта Благомир Коцев. /Нова телевизия

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *