Кирил Петков влезе в спор с депутата от ДПС Станислав Анастасов за модернизацията на жп линията София – Драгоман

България

Министър-председателят Кирил Петков влезе в спор в парламента с депутата от групата на ДПС Станислав Анастасов за модернизацията на жп линията София – Драгоман – сръбска граница. От ДПС отправиха въпрос към премиера в рамките на парламентарния контрол, в който поискаха той да обясни пред депутатите защо има решение на Министерския съвет за сключване на договор за започване на работа по един от участъците, без да има одобрение от Европейската комисия. 

Обектът жп линия София – Драгоман е обект с национално значение. Обявен е за такъв с решение на Министерския съвет от 8 юли 2011 г., преди повече от десет години. Конкретният участък от вашето питане, Волуяк – Драгоман, е част от големия проект „Модернизация на жп линия София – Драгоман – сръбска граница“, който е един от предварително дефинираните проекти на мрежата TINT и е част от националната жп мрежа на България. Осъществяването на този проект е от особено важно обществено значение, именно за това е приоритет на нашето правителство, обясни премиерът Петков от парламентарната трибуна. 

Той увери, че решението на Министерския съвет да даде разрешение на Министерството на транспорта и съобщенията, и Националната компания „Железопътна инфраструктура“ да подпишат договор за финансиране на проекта, с отпусната финансова помощ в размер на 166,2 млн. лева, осигурени от Оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура“ 2014 – 2020, е в съответствие на закона. 

Всичките законови изисквания са спазени, посочи Кирил Петков. 

ДПС единствено и само е фокусирано в защитата на един от своите депутати – Делян Пеевски. Всичките им коментари от парламентарната трибуна и медиите са, за да застанат в пълна защита на Пеевски, каза още премиерът. 

Няма да спрем да ви занимаваме със законността и борбата с корупцията. ДПС ще защити всеки български гражданин, който е станал обект на вашата агресия и кална кампания, отговори депутатът от ДПС Станислав Анастасов. /БТА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *