Специални изолационни капсули за туристите със съмнение за маймунска шарка в Гърция(СНИМКИ) 

БАЛАКАНИТЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ

В специални капсули, напомнящи началото на Ковид пандемията, бяха транспортирани от остров Кефалоня за Атина снощи 29-годишният мъж, който е показал симптоми на едра шарка, както спътничката му. 

В събота вечерта C-130 на гръцките ВВС кацна на летището на Кефалония, за да вземе двойката туристи, които бяха диагностицирани със симптоми, напомнящи едра шарка.

Медицинският персонал, беше в специални униформи и прие двамата пациенти, които бяха поставени в стерилни транспортно-изолационни капсули EpiShuttle, които също така защитават медицинския персонал по време на транспортирането на заболелия.

Пациентът със симптоми на едра шарка е от румънска националност, който отскоро живее в Лондон. Той е пристигнал от Лондон с приятелката си на почивка. 

Двойката беше откарана в болница „Атикон“, където бяха приети от служителите на г-н Циодрас, тъй като професорът стана ръководител на екипа от учени, които ще се занимават с първия случай на заболяването, появило се в Гърция сред туристи в Кефалоня./trud.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *