Отново в Благоевград! Арт инсталация с чадъри в централна градска част

ТОП НОВИНИ

Една от любимите арт инсталации на жителите и гостите на Благоевград отново ще радва всички ни в централна градска част. Става дума за цветните чадъри, които бяха неизменна част от пролетната премяна на града през последните няколко години.

За първи път цветните чадъри с появиха в Благоевград по идея на Христина Шопова, която бе заместник – кмет в мандата на д-р Атанас Камбитов. За кратко време арт инсталацията се превърна в любимо място за снимки на всички жители и гости ба областния център.

Днес кметът Илко Стоянов и неговият екип възстановиха идеята на по предишното кметско ръководство, като стотици цветни чадъри отново ще красят Благоевград.

В момента се поставя арт инсталацията, която ще бъде разположена над моста на река „Бистрица“ при Младежки дом. Красивата композиция ще прави цветна сянка в най-горещите дни и ще радва жители и гости на областния център в Пиринско.

Цветната комбинация от чадъри ще създава добро настроение, както за гражданите, така и за туристите, които се очаква да пристигнат за големите фестивали, част от Културния календар на Община Благоевград за 2022 година.

Пъстрата подредба на чадърите ще съпровожда всички събития на Община Благоевград, сред които празненствата за 24 май – Денят на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност, абитуриентските балове, TEEN BOOM FEST, който ще се проведе на 28 май, SOUTH WEST FESTIVAL BLAGOEVGRAD – 25 и 26 юни, „Талантино“ и още много други културни мероприятия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *