„Тренд“: 8 формации в парламента, ако изборите бяха днес

България ПОЛИТИКА

ГЕРБ е първа политическа сила, „Български възход“ на Стефан Янев – шеста, сочат резултатите от анкетата.

При нови избори 8 формации ще влязат в парламента, включително и новата партия на Стефан Янев, която е шеста политическа сила. Това сочи социологическо проучване на „Тренд“. То регистрира пореден спад в подкрепата към правителството.

19 на сто оценяват положително работата на парламента, като миналия месец този процент е бил 24. При правителството се наблюдава същата тенденция– през април положителната оценка към кабинета е била 27%, а през настоящия месец е вече 22%.

Почти всички привърженици на „Продължаваме промяната“ подкрепят правителството, докато симпатизантите на останалите партньори в управляваща коалиция са по-разколебани. 

ГЕРБ е първа политическа сила с 23,8 % от гласовете на хората, а с над 6 пункта по-надолу е „Продължаваме промяната“, сочат още данните от проучването.

ДПС поддържа традиционните си нива от близо 11 на сто. Четвъртото място е вече за „Възраждане“ (10,1%), които изпреварват БСП (9,5%). На своя старт, „Български възход“ е шеста политическа сила с подкрепа от 7.6 на сто от гласуващите. „Демократична България“ остава с подкрепа от 6.8% от гласуващите, следвана от „Има такъв народ“ с 5,8%. 

Проучването на „Тренд“ е по поръчка на вестник „24 часа“ и е проведено в периода между 4-11 май сред 1002 души./БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *