Херсонска област в Украйна ще поиска присъединяване към Русия

ВОЙНАТА В УКРАЙНА СВЯТ

Администрацията на превзетата от руските въоръжени сили Херсонска област в Украйна заяви днес, че към президента Владимир Путин ще бъде отправена молба тази територия да стане част от Русия, съобщи ТАСС.

По думите на заместник-ръководителя на военно-гражданската администрация Кирил Стремоусов необходимата „законодателна база“ за влизане на южния украински регион в състава на Руската федерация ще бъда готова до края на годината. Референдумът в Крим не бе приет от международната общност, която направи всичко, за да не бъде възприемана Русия като „пълноценен субект на международната общност“, отбеляза той.

Стремоусов каза още, че железопътната връзка между Херсонска област и Крим е била възстановена, но засега тя се използва само от военни. Водят се преговори в превзетия украински регион да бъде открит клон на руска банка, добави той.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че жителите на Херсонска област сами трябва да решат дали регионът да стане част от Русия.

На 21 февруари Путин призна суверенитета на самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народна република в Източна Украйна, припомня ТАСС./trud.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *