Жители на Благоевград ще блокират автомагистрала „Струма“ с искане за отваряне на моста на Покровнишко шосе

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Протест с искане за отварянето на моста на Покровнишко шосе, организират жители на община Благоевград. Гражданската си позиция те ще заявят на 13 май – петък от 18.30 часа на кръговото кръстовище на Зелендол.

Недоволните благоевградчани мотивират действията си с това, че вече половина година отговорните институции проявяват абсолютно безхаберие, незаинтересованост и липса на всякакво уважение към жителите на шест благоевградски села.

Половин година, достъпът до Благоевград на хората, живеещи в Покровник, Мощанец, Падеш, Лешко, Дебочица и Габрово е изключително затруднен. Те използват обходни маршрути, за да ходят на работа, да пазаруват или да получат навременни здравни грижи. Това им струва време, което понякога е решаващо и средства, които с всеки изминал ден, са все по-необходими на домакинствата, заради нарастващите цени на всичко!

Припомняме, че в средата на месец декември 2021 година водите на река Струма подкопаха основите на моста към благоевградското село Покровник. Поради тази причина незабавно бе взето решение за затваряне на участъка, свързващ населените места в този район с областния център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.