Георги Корчев, заместник-председател на Общински съвет Благоевград и общински съветници  взеха участие в  ритуал по повод Деня на Европа и Ден в памет на всички жертви във Втората световна война(ВИДЕО)

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

9 май – Ден на Европа!

Благоевград отбеляза  77 години от победата над нацизма и края на Втората световна война

Заместник-председателят на Общински съвет Благоевград Георги Корчев  и общински съветници поднесоха цветя пред паметната плоча на загиналите граждани на Горна Джумая във войните за обединението и независимостта на България.

Георги Корчев, заместник-председател на Общински съвет Благоевград и общински съветници  взеха участие в  ритуал по повод Деня на Европа и Ден в памет на всички жертви във Втората световна война.

В знак на уважение и признателност те положиха цветя и отдадоха почит.

Сред официалните лица, които взеха участие в ритуала бяха още: Илко Стоянов-кмет на община Благоевград, Анита Коцелова-заместник-областен управител на област с административен център Благоевград, общински съветници, представители на културни институти и политически партии, общественици, граждани.

9 май е знакова дата за световния мир!

На тази дата 1945 година в Берлин се подписва акта за безусловна капитулация на нацистка Германия. Това е краят на Втората световна война в Европа.

През 1985 г. ръководителите на страните от Европейския съюз на заседание в Милано решават 9 май да бъде честван като Ден на Европа.

9 май символизира стремежа към единство, мир и просперитет в Европа.

В България Денят на Европа е обявен за отбелязване с Постановление № 54 на Министерския съвет от 29 март 2005 г./ Източник: Общински съвет Благоевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.