Радев: Нови избори са крайна мярка

България ПОЛИТИКА

„Най-малкото в момента имаме полза от нови избори, това е крайна мярка, но над всичко трябва да е българският интерес”. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти на въпроса дали на фона на политическата обстановка е готов със служебен кабинет.

Той поднесе венци пред Паметника на незнайния войн и коментира актуални политически теми.

Помолен да коментира думите на външния министър на Северна Македония Буяр Османи, че до юни на практика има възможност за развитие на отношенията между България и РСМ, президентът Радев каза: „Крайно неуместно и нездравословно е да се поставят ултиматуми”.

Запитан за твърденията му, че има натиск от страна на европейските институции и дали страната ни може да се поддаде на този натиск, Радев каза:

„Натискът беше още по-голям миналата година. Аз и служебното правителство удържахме. Може да се издържи на този натиск, когато има ясни позиции, които отчитат истината”, каза Радев.

Относно ембаргото върху руския петрол, Радев каза, че нашата зависимост е голяма. „В ЕС българите са най-бедните и енергийно най-бедни. Борбата е да не допуснем драстично увеличаване на цените на доставките. Борбата е да се запазят същите”, каза Румен Радев.

Ако не бъде направено изключение за България, „рисковете са чудовищна инфлация, при която хиляди малки и средни предприятия няма да издържат”, смята президентът./nova.bg, сн: архив- нова тв

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *