Демонтират интерактивната инсталация „Един човек“

България ЛЮБОПИТНО

Високотехнологичната интерактивна инсталация „Един човек“ на доц. Венелин Шурелов ще бъде премахната от Градската градина до 1 май, предаде репортер на БГНЕС.

Първоначално тя трябваше да бъде демонтирана през декември 2021 г., но престоят й в сърцето на София бе удължен до края на април 2022 г.

На 6 ноември 2020 г. на площадка „Мавзолей“ в Градската градина бе и символичното официално откриване на високотехнологичната интерактивна инсталация „Един човек“. Това е първият проект, финансиран от Столична община по програма „Навън“ за временни художествени проекти в градска среда.

Високата над 13 метрова конструкция, снабдена с 42 лед дисплея от двете си страни и тежаща близо 8 тона, престоя на мястото на бившия Мавзолей година и половина. Доц. Шурелов тогава обясни, че инсталацията събира информация от заобикалящата го среда посредством видеокамери за наблюдение и сложен компютърен алгоритъм, който прави възможно функционирането на тази система и дава възможност инсталацията да анализира информация, данни и да интерпретира всичко това в една хомогенна визуална картина. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *