Кметът Илко Стоянов ще оттегли предложението за промяна в ПУП на зелена площ в ж.к. Еленово 1

ТОП НОВИНИ

Тази вечер десетки жители на кв. „Еленово“ се събраха на мирен протест в защита на едно от малкото зелени междублокови пространства. Причината е, че на утрешната сесия в дневния ред на Общински съвет Благоевград, по предложение на Община Благоевград, е включена точка, свързана с въпросната площ и нейния подробен устройствен план.

По темата по-рано днес коментари направиха председателят на местния парламент Радослав Тасков и кметът Илко Стоянов.

По думите на Тасков, хората са прави да настояват за запазване на зелената площ и заяви, че лично той със сигурност би подкрепил предложение за оттегляне на точката и прецизирането ѝ в комисия, за да може да се постигне най-оптимален резултат, който да удовлетвори жителите на кв. Еленово.

Кметът Илко Стоянов пък посочи, че единствената цел на внесеното предложение е въпросното междублоково пространство да получи статут на зелена площ, което няма да позволи застрояване в района.

На протеста си, жителите на кв. „Еленово“ настояха предложението да бъде оттеглено и върнато в комисия, като представиха и конкретните моменти от предложението, които следва да бъдат изменени. От своя страна градоначалникът подкрепи позицията на жителите и обяви, че още утре въпросното предложение ще бъде оттеглено.

Той предложи също, при връщането му в комисия, жителите на кв. „Еленово“ да се включат в съвещанието, за да се вземе най-правилното решение за всички заинтересовани страни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *