Земетресения стреснаха жителите на благоевградските села Дебочица, Габрово и Лешко

ТОП НОВИНИ

Няколко земетресения изплашиха днес жителите на благоевградските села Дебочица, Габрово и Лешко. Първият трус събудил хората около 7.30 часа сутринта, последвал и втори близо 2 часа по-късно.

Тази вечер около 19.30 часа земята отново се разтресе, съобщи кметският наместник на Габрово и Дебочица Добрин Хамбарджийски. Той предположи, че жителите може да са усетили земетресенията в Северна Македония, тъй като на територията на България няма регистрирани трусове.

Репортер на вестник “Струма” се свърза с ръководителя на Сеизмологичната станция в Крупник Богомил Пенчев, който обясни, че няма сигнал за земетресение по Крупнишката разломна зона.“

Последното най-силно усетено земетресение тази вечер е било с магнитуд 3.7 по Рихтер, каза Пенчев.Той обясни, че земетресенията се разпростират по посока на разломите и това усетено в благоевградските села не е по Крупнишкия разлом.Тази вечер Европейският сеизмологичен център е регистрирал 4 земетресения в Северна Македония, като най-силното е с магнитуд 4.2 в 19.30 часа на 14 км от Делчево.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *