В Благоевград фолклорни изпълнители се обединиха в помощ на хората от опожарения блок в кв. „Струмско“. Организират благотворителен концерт

ТОП НОВИНИ

Благотворителен концерт под надслов „Да подадем ръка на блок 18“, в помощ на собствениците на апартаменти в опожарения блок в кв. „Струмско“, ще се проведе на 21 април в Благоевград.

Концертът е от 18:30 часа в зала „Яворов“. В благотворителната инициатива ще вземат участие благоевградски изпълнители, сред които Иван и Ивана Дякови, проф. Кирил Костов, Марияна Манолева, Милко Бошнаков, Кинче Вълчева и оркестър Роял Бенд Благоевград, Карамфил Божиков и Никола Тодоров.

На сцената ще излязат още Пирински танцов ансамбъл „Вихрен“ към НЧ „Никола Вапцаров – 1866“, с ръководител Борислав Мутафчийски, ФГ „Надежда“ към Военен клуб – Благоевград, с ръководител Надежда Стоицова, ТК „Българска усмивка“ – Благоевград, с ръководител Мария Богданова.

На касата на зала „Яворов“ ще има дарителски кутии, като събраните средства ще бъдат използвани за възстановяване на общите части и инсталации, за компрометираната конструкция на блока и за ремонт на най-засегнатите етажи.

Има и дарителска сметка, по която може да бъдат превеждани суми, в помощ на хората, загубили домовете си при големия пожар. Сметката , чрез която семействата могат да бъдат подпомогнати е:

IBAN: BG41 UNCR 7000 1524 6765 66BIC: UNCRBGSFПри банка: Уникредит Булбанк АДТитуляр: Dimitar Slavchov NanovPayPal: Димитър Нановmail за Пейпал: blok18@abv.bgБлок № 18 изгоря през месец декември 2021 година.

Щетите са огромни, а трима души загубиха живота си. В навечерието на един от най-светлите християнски празници – Възкресение Христово, нека върнем надеждата и вярата на хората, загубили домовете си! Нека се обединим и да покажем, че заедно сме по-силни!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.