Андрей Гюров: Доказахме, че не работим за постове(ВИДЕО)

България ПОЛИТИКА

„От самото ни влизане във властта казахме, че не работим за постове. Мисля, че го доказахме и с оттеглянето на кандидатурата за БНБ”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на парламентарната група на „Продължаваме Промяната” Андрей Гюров.

„Породи се политическо напрежение около този пост. Дискусията беше изместена от такава на идеи и аргументи към политически заявки, което не можем да позволим на този етап. Като най-голямата парламентарна сила носим отговорността за стабилността на управлението. Мисля, че беше добро решение да оттеглим кандидатурата, за да дадем шанс и на нашите партньори от коалицията и да подновим процедурата”, каза още Гюров.

Той коментира и протестите заради лошите пътища у нас.

„Това е едно наследство от многогодишното управление на ГЕРБ. Те ни оставиха две неща – пътища в лошо състояние и недействителни договори за поръчки. В момента работим върху това да разрешим казуса. Виждаме, че влиза проект за решение от Министерството за регионалното развитие и благоустройството в НС, което трябва да одобрим. Повдигнаха се много въпроси – дали това трябва да става със санкции на парламента. Решение ще има, ще работим денонощно. Това не е проблем от вчера. Трябва осигурим средствата, които са заделени в бюджета и да направим така, че по законен начин да достигнат до фирмите, които вече са свършили работата си. Другото, което трябва да направим е, следващите 520 млн. лв., които са за поддръжка и ремонт на пътищата да отидат наистина там, където трябва”, каза той.

По думите му „при една нова процедура всички опции са на масата”.

„Димитър Радев е доказан професионалист. Очакваме от бъдещия директор на БНБ да постави фокус върху борбата с корупцията, изчистването на проблемите в банковата система, предотвратяването на прането на пари, изясняването на ситуацията с КТБ”, поясни председателят на парламентарната група на ПП./nova.bg

Целия разговор гледайте във видеото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *