Екскметицата на Годлево Р. Бележкова и АУБ в списъка с нарушители на БДЗБР, забравили да си декларират таксите за сондажите

ГЪРМЕН РАЗЛОГ РЕГИОН САНДАНСКИ ТОП НОВИНИ

Бившата кметица на разложкото с. Годлево Радка Бележкова и Американският университет в Благоевград отнесоха актове от Басейнова дирекция „Западнобеломорски район” заради пропуск да декларират в МОСВ дължимата си такса за миналата година за вода от сондажи. Бележкова ползва сондаж за мандрата си в родното си село Годлево, а частният университет за поливане на парк Скаптопара. Нарушението не е от най-драстичните, затова санкциите за него са между 150 и 1000 лв., но това не попречи Бележкова и АУБ да се появят в черния списък на МОСВ с нарушителите на законодателството, хванати миналия месец.

Глоби ще плати община Гърмен заради нерегламентирано заустване на отпадъчни води, формирани от общинския център. При проверката е установено, че те се заустват от два канализационни колектора в дере, ляв приток на р. Места, и в  напоителен канал на „Напоителни системи“. Тъй като община Гърмен не притежава разрешително за ползване на водните обекти за изливане на отпадъчните си води, ще се наложи да плати сериозни санкции, които са в размер на няколко хиляди лв.

Превишение на разрешените годишни водни обеми донесе глоби на община Сандански, ВиК – Благоевград, община Благоевград, ВиК – Перник и на Росен Терзиев от Смолян, чиято фирма „Оникс 2014“ ЕООД добива инертни материали в Сатовчанско.

Петричката фирма „Младен Асенов МиМ“ ЕООД и  софийската „Хелпик“ ООД пък ще плащат глоби за ползване на водни обекти без разрешително.

От издадените миналия месец наказателни постановления за всякакви нарушения на Закона за водите най-дълбоко ще бръкне в касата си софийското дружество „Еко електрик“ ЕООД, което е собственик на МВЕЦ „Микрево“. По 4 наказателни постановления то е глобено с 8000 лв. С 2 глоби след него остава софийската „Бийстън енерджи“ АД, чийто МВЕЦ е в кресненското с. Влахи. Неговата глоба е 4000 лв. И при двете дружества санкциите са за неосигуряване на достатъчно вода след влизането й в сградите на централите.

Друго софийско дружество с кариера в с. Крибул – „Инерт Груп Комерс“ ЕООД, е със санкция от 3000 лв., спа хотел „Русковец“ в Добринище ще плати 4150 лв., ЕТ „Георги Саватинов-Саватини“ – гр. Гоце Делчев – 2 000 лв, „Ново слънце“ ЕООД на най-известния руски бизнесмен в с. Баня – Александър Золотарьов, е в списъка с глобите с 1000 лв. и др.

Последната група нарушители са изловени при мартенските проверки на РИОСВ – Благоевград и най-често са за замърсяване на околната среда./struma/bg, сн: архив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *