Кулинарен фестивал на Американския университет днес в кампуса в Благоевград

ТОП НОВИНИ

Кулинарният фестивал на Американския университет ще се проведе днес в кампуса в Благоевград.След двегодишна пауза пътешествието на сетивата отново очаква гости на живо

Празникът на културното многообразие, който през февруари Американският университет в България (АУБ) проведе за 22-ри път в хибриден формат, тази година ще има своята традиционна кулминация с любимия на всички Кулинарен фестивал. След двегодишно прекъсване, на 10 април, неделя, от 18:30 ч., спортната зала на университета ще събере вкусовете и традициите на 16 държави.

„Студентите и цялата общност на АУБ са особено развълнувани, че отново ще могат да вкусят гозби, характерни за различните държави, от които идват нашите студенти, и да се насладят на традиционни песни и танци. Имаме и новина – за първи път тази година във фестивала ще бъдат представени Мексико и Сирия. За нас ще е удоволствие да споделим този празник на сетивата с всички желаещи да бъдат наши гости,“ сподели д-р Дейвид Еванс, президент на АУБ.

Освен дебютантите Мексико и Сирия, във фестивала тази година ще участват още Албания, България, Виетнам, Грузия, Гърция, Египет, Индия, Казахстан, Монголия, Нидерландия, Палестина, Република Северна Македония, Туркменистан и Украйна. Всички участници с радост очакват гости, за да споделят емоциите от възобновения празник на сетивата с всички от сплотената общност на университета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *