Да бъдем солидарни! Откриха банкова сметка в помощ на семействата, засегнати от пожара в квартала „Струмско“

ОБЩИНА БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

Собствениците на апартаменти от бл. №18 в кв. „Струмско“, в който преди дни възникна пожар, вече са разкрили банкова сметка, по която могат да бъдат правени дарения.

Събраните средства, ще бъдат използвани за възстановяване на общите части и инсталации, както и за ремонт на компрометираната конструкция на сградата.

Сметката, чрез която семействата могат да бъдат подпомогнати е:

IBAN: BG41 UNCR 7000 1524 6765 66BIC: UNCRBGSF

При банка: Уникредит Булбанк АД

Титуляр: Dimitar Slavchov Nanov

PayPal: Димитър Нановmail за Пейпал: blok18@abv.bg

Пострадалите семейства се обърнаха и с апел към обществеността:„Скъпи приятели, познати и непознати, хора с добри сърца,Вярваме, че всички вече знаете за пожара, който избухна на 10.12.2021 г. в жилищен блок в кв. „Струмско“ – Център в Благоевград, и за ада, през който преминахме – стихия, която отне живота на трима души и преобърна живота на 24 семейства, които останаха без покрив над главата си. Няма яснота кога и дали изобщо хората ще могат да се върнат по домовете си.

Целият вход на блок 18 – в това число покрива, стълбищната клетка, всички инсталации, тавани, мазилки и врати са опожарени. Компрометирана е конструкцията на блока и същият е потенциално опасен за живеене, не само за хората от входа, но и за живущите в цялата сграда. Ние не можем да върнем мъртвите. Не можем да утешим сърцето на майката, която загуби сина си, нито да спрем сълзите на децата и внуците, загубили своята майка и баба.Ние не искаме да съдим и мразим.Остава ни да се опитаме да се обединим, да намерим сила един в друг и да търсим надежда, че има шанс да възстановим домовете си.Имаме нужда от помощ и се обръщаме към всеки, който би могъл, макар и с малко, да ни подкрепи.

Предварително, от все сърце, благодарим за съпричастността ви“, гласи апелът на засегнатите от пожара хора. По време на последното заседание на Общински съвет – Благоевград, по предложение на Община Благоевград, беше променено предназначението на жилища от Общински жилищен фонд във фонд „Резервен“, така че същите да могат да бъдат предоставени на пострадалите хора. В момента тече и 14-дневният срок, да за влезе решението в сила. Извършва се и конструктивно обследване на сградата, за да бъде установено дали съществува риск същата да бъде обитавана.Община Благоевград оказва съдействие и координира необходимите действия с институциите, имащи отношение по случая. *Снимките са предоствени от хора, живеещи в опожарения блок.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *