Тъжна вест! Откриха телата на 7-те българи от пламналия ферибот „Юрофели Олимпия“

ТОП НОВИНИ

След повече от месец, откриха телата на 11-те изчезнали пасажери от ферибота „Юрофели Олимпия“, съобщи за „Телеграф“ президентът на Съюза на българските транспортни работници Александър Стамболийски. Пожарът избухна на 18 февруари в малките часове на нощта. След него в неизвестност бяха седем българи, голяма част от които шофьори на камиони.

Стамболийски поясни, че близките на жертвите са информирани и са дали ДНК проби. В момента те се анализират от гръцки експерти.

„В трюмовете са намерени почти здрави коли и камиони. По тях има някакви щети, които ще се установяват“, обясни президентът на Съюза на българските транспортни работници.

„Действията след пожара бяха много адекватни. Доста бързо бяха предприети мерки за гасене и спасяване на хората. Но обстоятелствата, че фериботът беше във водата и наблизо нямаше пристанище затрудниха операцията“, коментира Александър Стамболийски.

Трима от изчезналите бяха шофьори от Благоевградска област – 53-годишните Васил Асенов от Разлог и Димитър Грънчаров от Хаджидимово, санданчанинът Георги Махлелиев, софиянците Васил Марков и Димитър Бояджиев и шофьор от Пловдив. Фериботът е пътувал за италианския град Бриндизи. /Снимка: Vesti.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *