БСП няма да подкрепи втория мандат на ДПС

България ПОЛИТИКА

БСП няма да подкрепи втория мандат на съставяне на парвителство, заяви председателят на парламентарната група Борислав Гуцанов. 

„Колко пъти да повторим: Ние имаме решение да не подкрепяме втория мандат на ДПС“, изтъкна той.

„Няма промяна в нашата позиция, има решение на националния съвет, което не е преразглеждано. Надявам се ДПС да предложат по-различен подход от ГЕРБ и да потърсят по-широко съдействие от партиите под формата на диалог, а не на предварително зададени решения“, заяви Зафиров.

По отношение на третия мандат, от БСП са готови да преговарят активно, независимо кой е мандатоносител. 

„Не сме давали заявка за трети мандат, а сме заявили готовност да участваме в разговори с мандатоносителя, независимо кой е той. Този мандат е кризисен, той е надпартиен и трябва да бъде направен опит да бъде реализиран с общи усилия“, посочи Зафиров.

„Третият мандат е специфичен и се дава като спасителен, защото са изчерпани всички варианти за кабинет. Ако можем да напарвим кабинет от експерти, това би било прекрасно за страната“, каза Гуцанов.

Атанас Зафиров отрече твърденията за проблеми с регистрацията на партията като уточни, че днес е проведено заседание на Софийски градски съд и се очаква решение в рамките на два дни.

„Няма отказ, няма дилема, няма обсъждане. От прокуратурата няма обжалване на внесените документи, остава съдът да се произнесе“, посочи той.

/ бнт

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *