Борисов: Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно, няма да има управление само с ГЕРБ и ДПС

България ПОЛИТИКА

Най-стабилното, което би било евроатлантическо мнозинство би било от първите три партии, както бе досега. Днес разбираме, че уплашени и отчаяни от резултатите си, искат ГЕРБ да понесе цялата отговорност. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на брифинг, предаде репортер на Novini.bg.

Всичко по темата:

Изборите 2 в 1 867

„Всички ни съветват, за да понесем само ние отговорност. Получаваме абсолютно популистки искания от другите партии. Всички ни съветват да направим правителство, за да понесем единствено ние тази отговорност. Даже колегите от ПП-ДБ не искат да ни се реваншират, че една година крепихме сглобката“, подчерта той. И се зарече: „Няма да дам на популисти да живеят на наш гръб. Няма да забравя билбордовете, няма да накарам да оживеят тези билбордове. Съжалявам, колегите от ДПС се държаха отговорно, но ние от първия ден казваме, че само с ДПС и някаква друга малка подкрепа няма да е стабилно“.

„Колегите от ПП-ДБ си противоречат – щели да помагат за евроатлантическото управление. Като няма стабилно правителство, за какво ще помагат? Няма да има Шенген и еврозоната“, сподели той. Борисов не скри раздразнението си от изказване, че щели да чакат реванш и каза, че не е чесно такова отношение към тези, които ще ни вадят от кризата.

„За да има споделена отговорност, за да може да тръгнат преговорите, излъчихме колегите, които да видят дали имат смисъл да продължат преговорите. Отнасям се с голямо уважение към г-н Марков и зачитам неговите 100 000 гласа“, каза Борисов.

Подразних се от десетките анализатори, които твърдят, че всичко било договорено. Ние извън преговрния екип, договорки не правим, подчерта той. 

Утре сутринта ще бъде излъчена номинацията на ГЕРБ – СДС за председател на НС

„Знам партията какво иска. Разкъсахме се по време на кампанията, но имаме един депутат по-малко. Със 68 депутата и толкова безотговорна политическа класа, би било самоубийство“, каза Борисов. 

„Към днешна дата съставяне на правителство не е възможно. Утре ще предложим за председател на Народното събрание Рая Назарян и от гласуването в зала ще стане ясно дали има смисъл да правим каквото и да било. Ако някой си мисли, че отивайки на седми избори ще си вдигне гласовете – е загубена кауза“, обяви лидерът на ГЕРБ.

/новини бг

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *