Децата в Благоевград отбелязаха с богата програма Световния ден на медоносната пчела

КУЛТУРА и ТРАДИЦИИ ЛЮБОПИТНО

🐝 Детският празник на площадното пространство при Регионален исторически музей и в зала №5 на Младежки дом бе изпълнен с танци, песни и много забавления.

👏Ученици от СУ „Иван Вазов“ поставиха началото на инициативата с ролеви игри, чрез които разкриха интересни факти за света на пчелите, тяхното опазване, значението им за екологичното равновесие, както и за ползите от меда.

🎨Школа „Мисли зелено – екология“ към Центъра за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград се представи с изложба и работилничка. В експозицията бяха включени творби на деца от ДГ 10 „Мак“, 4 група „Звездички“ и ДГ 11 „Здравец“, 4 група „Патиланци“. В работилничката участваха деца от ДГ 10 „Мак“, 3 група „Пчелички“, които се включиха в боядисването на пчелен кошер.
💃ТК „Блясък“ зарадва публиката с невероятен танцов спектакъл.

🍯Непосредствено преди това на общинския пазар се проведе и изложение на пчелни продукти.

👉На събитието присъстваха зам.-кметът по култура спорт и туризъм Станислав Кимчев, директорът и зам.-директорът на ЦЛТРДБ Богдана Костадинова и Александра Ковачева.

✔️Празникът се организира от пчеларска ферма „Меривел“, Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Община Благоевград.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *