В областна управа Благоевград се проведе работна среща, свързана с организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за нарнародни представители на 9 юни 2024 г.

БЪЛГАРИЯ ИЗБИРА

🗳️ Областният управител на област Благоевград Георги Динев проведе работна среща, свързана с организационно-техническата подготовка на предстоящите избори за членове на Европейския парламент от Република България и за народни представители на 9 юни 2024 г.

На срещата бяха поканени представители на РИК – Благоевград, ръководители на териториалните звена, ангажирани в изборния процес – ОД на МВР, РД ПБЗН, „ГРАО“, „Информационно обслужване“ – Благоевград, ЦСМП-Благоевград, ТДНС, секретарят на Община Благоевград, както и екипът на Областна администрация, ангажиран с изборния процес.


✔️Областният управител Георги Динев откри срещата, като приветства всички участници и подчерта важната роля на диалога, обединените усилия и сътрудничеството между всички отговорни институции, за да бъде осигурен прозрачен, безпроблемен и честен изборен процес. Той информира, че има сформиран екип на Областна администрация Благоевград, който е изпълнил задълженията си по организационно-техническата подготовката на изборите. Бяха обсъдени организационни и логистични въпроси.


✔️Директорът на ОД на МВР – Благоевград – ст. комисар Даниел Димитров уточни, че полицията е в пълна готовност да извършва всички дейности по охраната и съпровода на бюлетините и изборните материали. ✔️Председателят на РИК – Благоевград Мартин Бусаров увери, че предстои провеждане на обучения на членовете на комисиите.


👉🏻Институциите обявиха, че са готови за провеждането на легитимни избори и гарантираха взаимодействие помежду си. 🤝 Предстоят последващи работни срещи, като г-н Динев изрази надежда ползотворният диалог и сътрудничество да продължат през целия изборен процес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *