Община Благоевград въведе стрийм платформа, която излъчва в реално време заседанията на комисиите към Общински съвет

ОБЩИНСКИ СЪВЕТ БЛАГОЕВГРАД ТОП НОВИНИ

✅️Ново, модерно оборудване за излъчване на срещи и заседания на комисии на Общински съвет в реално време е монтирано в зала 101 на Община Благоевград.

Целта е да бъде гарантирана максимална публичност за всеки, който желае и има възможност да проследява събитията в залата на живо.

ℹ️Те ще бъдат предавани директно в официалния YouTube канал на Община Благоевград – https://www.youtube.com/@blgmun_official.

🕮 Иновацията е въведена в изпълнение чл. 28 (1) от ЗМСМА за осигуряване на прозрачност на заседанията на комисиите към ОбС, което кореспондира изцяло с един от обявените приоритети на екипа на кмета Методи Байкушев – пълна прозрачност и публичност в работата на Община Благоевград.

📹️Монтираната в центъра на заседателната маса в залата камера е с възможност автоматично да се насочва към говорещия в момента. Предстои монтиране на втора камера, която да излъчва общ план на събитията.

👉️Освен заседанията на комисиите към ОбС, чрез системата ще бъдат излъчвани директно и срещи, представляващи обществен интерес, както и пресконференциите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *